Siófok55 égisze alatt egyedülálló és nagyszabású 4 napos Városnapi program keretében ünnepeljük Siófok város 55 éves jubileumát, ahol emléket állítunk a múltnak és ünnepeljük a jelent, színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával, megkoronázva az estéket helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company és Szekeres Adrien koncertjével. 

A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez illeszkedő, négy napos rendezvénnyel Siófok várossá válásának 55. évfordulóját ünnepeljük. Ennek keretében több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események kiállításmegnyitó, könyvbemutató, néptáncelőadás, 50. jubileumi koncert, stb. tolmácsolásában.

Az eseménysorozat kivételes lehetőség Siófok városának, hogy bemutassa a város minden arcát, színes kulturális és épített örökségét, összehozza a generációkat, a lakosokat és látogatókat, tisztelegjen a múlt előtt, értéket teremtsen a jövő generációinak 3 eseménydús napba sűrítve Siófok esszenciáját.

A jubileumi rendezvény számos kulturális élményt nyújt majd, fellép a hatvanéves Balaton Táncegyüttes és az ötvenéves Apáti Dixieland Band-et is köszönthetjük a színpadon, a város emblematikus épületében a Víztoronyban pedig Varga Imre szobrászművész és Siófok első díszpolgára születésének 100. évfordulójára megnyílt emlékkiállítás és helytörténeti kiállítás várja az érdeklődőket. Ezenkívül, lehetőséget adunk a környező települések hagyományőrző műsorainak bemutatására a civil egyesületekkel karöltve, valamint a nemzetközi kapcsolatainknak is teret adva megjelennek a programban Siófok testvérvárosai szimbólumaikkal, köszöntő üzeneteikkel.

A 3 nap során színes családi programokkal egészül ki a születésnapi ünnepségsorozat. A gyerekeket interaktív és szórakoztató programokkal, a fiatalokat kvízjátékkal és koncertekkel, a középkorosztályt pedig művészeti és egyházi vonatkozású programokkal kívánjuk bevonni. Város tortája, kvízest, rajzverseny, gyermektáncház, prevenciós szűrőbusz, véradás, komoly- és könnyűzenei koncertek, animációs lézershow teszik színessé a napokat. Péntek este bemutatkoznak a helyi zenekarok, szombaton a Bagossy Brothers Company ad koncertet, advent első vasárnapján Lovász Irén, valamint Szekeres Adrien lép fel a városnapi programok között. A rendezvényen kézműves és gasztronómiai vásár is működik, ami minden korosztály számára kulináris élményt nyújt.

A plakát az összes eseményt tartalmazza.

KIEMELT PROGRAMOK

Napi bontás

19:00 Apáti Dixieland Band

17:00 Gála műsor

19:00 Siófoki zenekarok koncertjei

9:00 Lakossági szűrőbusz

11:00 Buborék együttes – “Hulla a hó”

15:00 Balaton Táncegyüttes műsora

19:00 Bagossy Brothers Company koncert

9:00 Lakossági szűrőbusz

11:00 Táncház – Sólya zenekar – BTE utánpótlás

17:00 Szekeres Adrien Adventi koncert

19:00 Lovász Irén koncert

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Az előadások mindegyike ingyenes, de bizonyos programok, előadások előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Regisztrációhoz kötött programok:

2023.11.30. Apáti Dixieland koncert – TELTHÁZ
2023.12.02. Lakossági prevenciós szűrőbusz – MEGTELT
2023.12.02. 15 óra Balaton Táncegyüttes műsora
2023.12.03. Lakossági prevenciós szűrőbusz – MEGTELT 
2023.12.03. 11 óra Sólya zenekar koncertje

Kérjük részvételi szándékát, kérjük legkésőbb az előadást megelőző napig jelezze az alábbi elérhetőségeink egyikén:
Telefonon: 06-84-311-855 (hétköznap 12-18-ig)
E-mailben: info@kulturkozpont-siofok.hu .
Az regisztrációs e-mailben kérjük jelezze, hogy mely eseményre, hány főre szeretne regisztrálni és adja meg nevét a telefonszámát.
Vagy az eseményeknél található regisztrációs űrlapon keresztül.

A Siófok 55 Városnap program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre!

Hasznos információk

Rendezvény helyszínek:

Kálmán Imre Művelődési Központ
8600 Siófok, Fő tér 2.
Tel.: 06 84 311-855

Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom
8600 Siófok, Fő u. 57.

Víztorony
8600 Siófok, Fő tér 11.

Civil Ház Siófok
8600 Siófok, Fő tér 2.

BRTK Könyvtár
8600 Siófok, Fő tér 2.

Lógó Üveg Kult. Kocsma
8600 Siófok, Fő u. 55.

Adatvédelmi Tájékoztató