Avada Festival
Avada Festival
Kálmán Imre Művelődési Központ

Balaton Táncegyüttes műsora

Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Az idén 60 éves együttes a Tarsoly Zenekarral nyújt felejthetetlen folklór-élményt a városnapi rendezvényen. Az együttes az 1963-as megalakulása óta méltán vált nemcsak a város, de a Balaton régió elismert tánckarává. Tagjai olyan fiatalok, akik szabad idejüket a Kárpát-medence néptánc kultúrájának megismerésére, továbbadására, közvetítésére és megélésére áldozzák. A táncegyüttesnek mindig meghatározó szerepe volt a Balaton déli partján a néptánc hagyományok megőrzésében. Munkájuk elismerését mutatja az is, hogy az együttes 2023-ban elnyerte az Örökségünk Somogyország kincse díjat.
A Balaton Táncegyüttes műsorában megtalálható a magyar táncdialektus számos gyöngyszeme. Az együttes évtizedek óta neves és tehetséges fiatal koreográfusok közvetítésével állítja színpadra színvonalasan az autentikus néptánc hagyományokat. Műsoraikkal számos kiemelkedő sikert arattak, – már, a mindig nagyszámú nézők örömére -belföldön és külföldön egyaránt. Küldetésüknek érzik, hogy a néptánc és népzene ne csak rétegkultúra legyen, hanem minden magyar ember közös kultúrája; nem egy divatjelenség, hanem közös táncos és zenei anyanyelv. Előadásaikat rendkívüli dinamika, látványos elemek, virtuozitás jellemzi.

Szeretettel várunk minden népi kultúra iránt érdeklődő látogatót a Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermében tartandó 60 perces néptánc előadásra! Az előadás regisztráció-köteles!

A Program a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Az előadás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük részvételi szándékát, legkésőbb az előadást megelőző napig jelezze az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Telefon: 06-84-311-855 (hétköznap 12-18-ig).
E-mailben: info@kulturkozpont-siofok.hu. A regisztrációs e-mailben kérjük jelezze, hogy mely eseményre, hány főre szeretne regisztrálni és adja meg nevét és a telefonszámát.

Vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

    Olvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

     

    Go to Top