Kérdések-válaszok gyermekszínházi előadásokkal kapcsolatosan:

Több bábelőadás, zenés interaktív koncert, hagyományos előadás:
Fontos számunkra a színes kínálat megtartása, törekedni fogunk minden műfaj megjelenítésére. A bábelőadásoknál figyelembe kell vennünk a nézőterünk méretét. A kisebb, személyes teret igénylő bábelőadás nem látványos a közel 500 fő befogadására alkalmas színháztermünkben. Törekszünk a nagyobb bábos előadások meghívására.

Nemzeti Táncszínháztól bármi:
Örömmel teszünk eleget a kérésnek, nagyon színvonalasnak tartjuk az előadásaikat.

Időfutár című előadás kérése merült fel:
Sajnos a darab mérete és a technikai igénye miatt nem hívható a kulturális központunkba.

Komolyzenei bérletsorozatban több feldolgozás legyen pl.: Karib tenger, Star Wars stb:
Tárgyalásokat folytatunk az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral, hogy ilyen jellegű kéréseknek is eleget tudnának-e tenni?!

Musical előadások:
Nagyobb technikai igényű darabok sajnos nem tájolhatóak vidékre, a kisebb előadásokból szívesen hívunk bemutatókat. Pl.: Pannon Várszínház

Kérdések-válaszok felnőttszínházi előadásokkal kapcsolatosan:

Művész Szimfonikus és Opera Zenekar: Rigoletto
Az előadás több kérdőíven is nagyon rossz minősítést kapott. Valóban, a minősége nem felelt meg saját elvárásainknak sem.

Színvonalas balett és operaelőadások:
A következő színházi évadban tervezzük a Pécsi Balett, a Székesfehérvári Balett Színház meghívását is.

Több vígjáték, operett, komédia:
Mindegyik felnőtt bérletben lesz vígjáték. Ugyanakkor törekszünk a kultúra sokszínűségének megőrzésére is, így a vidám darabok mellett opera, balett, néptánc, színdarab, dráma stb. ugyanúgy repertoáron marad.

Kortárs magyar dráma:
Nem túl széles a kínálat ebben a műfajban, de utána nézünk és amennyiben tájolható az előadás, mindenképpen meghívjuk hozzánk.

Életrevalók előadás:
A darabot anyagi okok miatt nem tudtuk elhozni. Az évad összeállítását nyáron konkretizáljuk, hogy szeptemberben már hirdetni tudjuk. A Játékszíntől kapott előzetes árajánlatot elfogadtuk, azonban év közben eltörlésre került a színházak TAO támogatása, így több vidékre tájoló színház kénytelen volt olyan mértékű áremelést végrehajtani, hogy azt már a befogadó fél nem tudta bevállalni. Sajnos ez történt nálunk is.

A székek nagyon kicsik, a sorok között szűk a távolság:
Valóban nem mindegyik sor mérete kényelmes. 2015-ben került sor a nézőtéri zsöllyék teljes cseréjére. Már akkor felmerült a kérdés, hogy a 482 ülőhelyből többet meg kellene szüntetni ahhoz, hogy a sorok kényelmesek legyenek. Mérlegelnie kellett az akkori vezetőségnek azt, hogy amennyiben székszámot csökkentenek, akkor több bérlettulajdonost elveszíthetnek. Abban az évben nem volt anyagi lehetőségünk még egy bérlet indítására, így maradt az eredeti ülésszám.

Színlapok/szereposztás hiánya:
Több visszajelzés érkezett hozzánk a színházi darabok szereposztásának nyomtatott formában történő közzétételével kapcsolatosan. A három felnőtt bérletben 6-6 előadást kínáltunk az idei évadban. Előadásonként átlagosan 380-400 fő nézőt láttunk vendégül. Amennyiben mindenki részére biztosítanánk a nyomtatott szinopszist, rengeteg papírt elhasználnák amivel a környezetünket terhelnénk „feleslegesen”. Arra a konszenzusra törekszünk, hogy a szereposztás biztosítása fontos, a Siófoki Programajánlóban ez meg is jelenik, valamint elkövetünk mindent, hogy az előcsarnokban található táblákon és a falon elhelyezett képernyőn mindez elérhetővé váljon.