Kálmán Imre 140

2022-ben is érdemes lesz Siófokra látogatni, hiszen ezernyi kikapcsolódási lehetőség és színes programkavalkád várja a városba érkezőket. Az idei év azért is különleges a város számára, mert idén ünnepli Kálmán Imre, a város díszpolgára, a világhírű operettkirály születésének 140. évfordulóját.

Kálmán Imre 140 év során az operettkirályhoz kapcsolódó események, programok színesítik a város kínálatát a Kálmán Imre Művelődési Ház, a Kálmán Imre Emlékház, a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár a szervezésében. A művelődési központ egész éves kiemelt programsorozata keretén belül például egy beszélgetős, terefere programsorozatot is szervez a Kálmán Imre Emlékplakettel kitüntetett művészek közreműködésével: a házigazda Peller Károly, akinek vendége lesz többek között Oszvald Marika, Kállay Bori, Teremi Trixi, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor. A beszélgetéseket minden alkalommal egy gasztro-show kíséri, mely során egy-egy kedvenc fogás kerül elkészítésre és kóstolásra Kálmán Imre kedvenc ételei közül, Madarász Ildikó, a Vidék Háziasszonya jóvoltából.

Altars

A művész melódiái és zeneművei a Kálmán Imre Művelődési Központ színpadán is megtekinthetők lesznek, az október végén megrendezésre kerülő egy hetes, a „Szenvedélyes századelőKálmán Imre Emléknapok” nevet viselő fesztivállal, melyet a Veszprém 2023 EKF projekt is támogat, a zeneszerző születésnapját ünnepli majd a város nagyszabású, neves művészeket felsorakoztató műsorokkal és minden korosztály számára élvezetes színes programokkal.

Kálmán Imre 140 évvel Siófok célja szélesebb körben megismertetni Kálmán Imre korszakának miliőjét és a hajdanán könnyűzenének számító operett műfajt a nagyközönséggel, valamint méltó emléket állítani a város híres szülöttének, az operettkirálynak.

Közelgő események

Ossza meg másokkal is az élményeit és használja a hashtag-et (#) a bejegyzéseihez!

#kimksiofok