„Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.” (Ralf Waldo Emerson)

A Kálmán Imre Kulturális Központ 2021. január 27. dátummal, 12262 regisztrációs szám alatt a 2005. évi LXXXVIII. törvény 11. § (1) 12. § (1) 12. § (1a) bekezdése alapján az ÖNKÉNTESEK nyilvántartásába került.

Az önkéntes szolgálat olyan önzetlen állampolgári viselkedésünk, melyet ellenszolgáltatás nélkül, pusztán a „jóérzés” boldogságáért végzett örömteli gondoskodásunkban és milliók hálás mosolyában mérnek.

Mi, a kulturális központ dolgozói szívünkön viseljük mások életének megsegítésére végzett önzetlen munkát. A világjárvány megjelenése óta szerepet vállalunk városunk rászoruló lakosainak szociális ellátásában. Több háziorvosi rendelőben segítünk az oltáslebonyolítás adminisztrációjában, a betegek fogadásában. Tesszük ezt örömmel és fáradság nélkül.

Ha Önben is felmerült a segíteni akarás vágya és el tudná képzelni magát a kulturális központ önkéntes munkatársaként, akkor szeretettel várjuk jelentkezését!

A következő feladatokat kínáljuk leendő önkénteseinknek:

– Ügyféltájékoztatás, telefonszolgálat hétfőtől péntekig 8.00 órától 12.00 óráig. Helyszíne az előcsarnok információs pultja.

– Szombatonként 8.00-16.00 közötti portaszolgálat, a személyesen vagy telefonon érdeklődők tájékoztatása az aktuális eseményekről. Helyszíne az előcsarnok információs pultja.

– Az emeleti galérián nyíló tárlatok őrzése, a kiállított anyagok bemutatása, tárlatvezetése. Időpontja: nyitvatartási időben, előre megbeszélt időtartamban.

– Nézőtéri felügyelő. Felnőttszínházi előadások ügyelése, jegyszedés 18.00 órától a program végéig.

– Szakkörvezető. Kézműves, szövés, patchwork, hímzés, fafaragás stb.

– Klubvezető. Társastánc, seniortánc, társasjáték, anyák klubja, apák klubja, nagymamák klubja stb.

– Zenefoglalkozás. Citera, harmonika, népdal, nóta stb.

– Konyhatündér klub. Receptcsere, sütés-főzés, gasztro-délután.

Ötlete van arra, hogy még milyen területen tudna önkéntes feladatokat ellátni házunkban? Akkor a jelentkezési lapján jelölje meg felajánlott lehetőséget.

Jelentkezési lap letölthető ITT.

Szeretettel várjuk a Kulturális Központba!