A Nők Együtt Egyesület tagjai éven át segítenek a városban a legkülönbözőbb területeken.

Az egyesület azért alakult, hogy a város asszonyi kikapcsolódjanak, kiszakadjanak az otthoni egyhangúságból, az egyedülállóak pedig a magányból.

Összejöveteleik alkalmával a legkülönfélébb témákról beszélgetnek, előadókat hívnak, tevékenyen részt vesznek a város életében. Háziasszony szerepet vállalnak a városi rendezvényeken, jótékonysági rendezvényeken vesznek részt, a befolyt összeget pedig eladományozzák. Jó kapcsolatot ápolnak a város civil szervezeteivel. Folyamatosan együttműködnek a Gondozási Központ munkatársaival; az egyesület tagjai játékokat, könyveket, ruhákat, pelenkát, bútorokat és tartós élelmiszereket gyűjtenek és adnak át a központ dolgozóinak, akik a megfelelő helyre továbbítják azokat.

Egy helyi óvodát is patronálnak, törölközőket, abroszokat, vagy akár mikulás zsákokat varrnak a kicsiknek, de ajándékoztak már focikaput is.

Hagyományteremtő céllal ők rendezik a Városi Mikulás Napot a belvárosban.

Az adventi időszakban gyakori vendégek a siófoki kórház gyerekosztályán, ahol meseolvasással vidítják fel a gyerekeket és terelik el gondolataikat a kórházi megpróbáltatásokról.

A Nők Együtt  Egyesület kezdte el a városban az „Eltűnt gyermekek világnapja”-i rendezvényt, amit már ötödik  éve csinálnak.
Valamint negyedik éve a „Nők Elleni Erőszak” és a „Gyermekjogvédelem” konferenciákat a tagintézményekkel együtt csinálják.

Elérhetőségek:

Facebook: Nők Együtt Egyesület
E-mail: orban_katalin@freemail.hu